Lyxiga limebiskvier

● 30 st.

Biskvibottnar
· 200 g (3 dl) sötmandel
· 3 ½ dl florsocker
· 2 äggvitor
Limekräm
· 100 g rumsvarmt smör
· 1 ½ dl florsocker
· 1 äggula
· Rivet skal av 2 limer
· 1 msk limesaft
Garnering
· 200 g vit blockchoklad
· Rivet skal av 1 lime
Ugn 200°

1. Skålla och mal mandeln. Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda med mandeln till en smidig smet.
2. Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna guldgula mitt i ugnen ca 10 minuter. Dra av bakpappret och låt kakorna kallna.
3. Limekräm: Blanda alla ingredienserna till limekrämen. Bred den lite toppig på kakornas undersida. Ställ in kakorna i kylen eller frysen. De ska vara riktigt kalla då de doppas i den smälta chokladen.
4. Garnering: Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna i den smälta chokladen. Garnera med limeskal innan chokladen hunnit stelna helt. Förvara biskvierna kallt.

Tips! Går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer: