Trillingnöt

● ca 25 st.

· 75-100 g ljus mjölkchoklad
· 75 g rostade hasselnötter
Garnering
· 75 g vit choklad


Så här enkelt gör du Aladdinfavoriten själv! Blir bäst om du använder ljus mjölkchoklad, t ex Marabou.


1. Smält hälften av chokladen i mikron eller över vattenbad.
2. Rosta nötterna på svag värme i torr stekpanna. Gnugga av skalen. Blanda den smälta chokladen med de rostade nötterna.
3. Rör om noga och lägg nötterna tre och tre på bakplåtspapper. Låt stå svalt så att de stelnar.
4. Smält resterande ljus choklad och doppa nötterna i detta. Låt stelna.
5. Smält den vita chokladen och ringla över nötterna. Låt stelna och förvara dem svalt.

1 kommentar:

Anna sa...

Tack så jätte mycket! Både jag och min karl älskar trillingnöten i Aladdin asken... Ska testa göra detta imorgon efter jobbet :D