Botten (görs 2 ggr.)
· 4 äggvitor
· 2 dl strösocker
· 3 dl rice krispies (flingor)
Limekräm
· 6 äggulor
· 1 ½ dl strösocker
· 1 ½ dl vispgrädde
· 200 g smör
· 1 lime, skal och saft
Garnering
· 6 dl vispgrädde
· 5 dl hallon
· 4 persikor el. nektariner
· Citronmeliss eller mynta
Ugn 125°
1. Botten: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa 5-10 minuter. Vänd ner rice krispies. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda en timme och 15 minuter. Låt svalna. Dra av papperet.
2. Baka en botten till.
3. Limekräm: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar. Dra kastrullen från värmen och tillsätt matfettet. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och – saft och låt det kallna.
4. Lägg den ena bottnen på ett uppläggningsfat eller bricka. Bred limekrämen i ett jämnt lager över botten. Lägg på den andra bottnen.
5. Garnering: Vispa grädden och bred över tårtan. Garnera rikligt med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.
Tips!
Vill du göra en mindre tårta?
Gör en botten och dela den på mitten.
Halvera mängden limekräm och garnering. Bre krämen på ena delen och lägg den andra ovanpå. Garnera enligt anvisning.
2. Baka en botten till.
3. Limekräm: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar. Dra kastrullen från värmen och tillsätt matfettet. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och – saft och låt det kallna.
4. Lägg den ena bottnen på ett uppläggningsfat eller bricka. Bred limekrämen i ett jämnt lager över botten. Lägg på den andra bottnen.
5. Garnering: Vispa grädden och bred över tårtan. Garnera rikligt med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.
Tips!
Vill du göra en mindre tårta?
Gör en botten och dela den på mitten.
Halvera mängden limekräm och garnering. Bre krämen på ena delen och lägg den andra ovanpå. Garnera enligt anvisning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar