● ca 12 st.
· 1 dl kakao
· ¾ dl vatten
· ½ dl ljus sirap
· 125 g smör/margarin
· 1 ½ dl strösocker
· 4 ägg
· 4 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
Glasyr och Garnering
· 3 dl florsocker
· 2 msk kaffelikör el. starkt kaffe
· Chokladöverdragna kaffebönor
Ugn 175°
1. Sikta ner kakaopulvret i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap. Ge blandningen ett uppkok. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i den ljumma kakaoblandningen. Rör slätt och jämnt.
3. Fördela smeten i pappersformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med sticka att de är färdiga. Låt svalna.
4. Glasyr och Garnering: Rör samman florsocker och likör. Fördela på muffinsen och toppa med chokladbönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar