● 1 kaka, 25-30 figurer
· 300 g smör/margarin
· 5 dl socker
· 4 ägg
· 1 tsk malen kanel
· 1 tsk malen ingefära
· 1 tsk malen kryddnejlika
· 2 tsk bakpulver
· 6 ½ dl vetemjöl
· 2 dl mjölk
Glasyr
· 1 ½ dl florsocker
· 1 msk äggvita
1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
2. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten mellan varje.
3. Tillsätt samtliga kryddor. Blanda bakpulvret med vetemjölet och sikta ner. Tillsätt mjölken lite i taget. Rör varsamt smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
5. Låt kakan kallna och tryck ut figurer ur kakan med pepparkaksmått.
6. Blanda samman florsockret och äggvitan till en slät glasyr. Forma en liten strut av smörpapper och fyll med glasyr. Spritsa ut och garnera figurerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar