Fromage fyllda chokladrutor

● Ca 12 bitar

· 3 ägg
· 1 ½ dl socker
· 1 dl potatismjöl
· 2 msk kakaopulver
· 1 tsk bakpulver
Fyllning
· 1 pkt citronfromage, 4 port
· 2 ½ dl mjölk el. vatten
Garnering
· Florsocker

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen ca 5 minuter.
4. Dra hela bakpappret med den nygräddade kakan ur formen och låt svalna under bakduk.
5. Gör fromagen enligt förpackningens anvisningar.
6. Stjälp den kalla kakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakpappret. Dela den på mitten till två lika stora bitar.
7. Bre ut fromagen jämnt över den ena halvan och täck med den andra. Ställ kallt att stelna.
8. Skär upp kakan i fyrkantiga bitar och sikta över florsocker vid serveringstillfället.


1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Bara för att det ska vara glutenfritt behöver det inte vara tråkigt. Denna är såå enkel att baka.. ska ju bara stå inne i fem minuter i ugnen. Och självklart är dem supergoda!!