Romrussinrulle

● 1 rulle, ca 8 bakelser

· 3 ägg
· 1 ½ dl socker
· 1 dl potatismjöl
· 3 msk kakao
· 1 tsk bakpulver
Fyllning
· ½ dl ljus rom
· 1 dl russin
· 3 äggulor
· 3 msk florsocker
· 3 dl vispgrädde
Garnering
· Färska bär eller frukt

1. Häll rommen över russinen till fyllningen. Rör om och låt dra i minst ett par timmar.
2. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner. Rör varsamt smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 5 minuter.
5. Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper att kallna.
6. Till fyllningen vispas äggulor och florsocker till en ljus och porös smet. Vispa därefter grädden.
7. Vänd ner vispgrädden i äggsmeten och rör varsamt samman till en slät smet. Vänd därefter ner romrussinen.
8. Ställ bunken fryskallt ett par timmar, ta fram den då och då och rör om så att den blir jämnt fryst.
9. Dra bort bakpappret från kakan då glassen är halvfryst och håller formen. Bre glassmeten jämnt över kakan. Rulla in rullen i smörpappret och lägg fryskallt minst 3-4 timmar.
10. Ta fram rullen en kort stund före servering så att den blir tempererad. Skär upp. Servera som bakelser, eventuellt garnerade med färska bär eller frukt.

Inga kommentarer: