Punschkaka med vit choklad

● ca 6 bitar

· 4 ägg
· 2 dl strösocker
· 2 dl vetemjöl
· 1 tsk bakpulver
· 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
· 1 ½ dl crème fraiche
· ½ dl punsch eller alkoholfri arrak
Dekoration
· 100 g vit choklad
Ugn 200°

1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diam.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
4. Dela kakan på mitten till två halvcirklar.
5. Fyllning: Smula ner ena kakhalvan i en matberedare och kör tillsammans med crème fraiche och punsch. Låt smeten stå en stund i kylen och bli fast.
6. Dela den andra kakhalvan vågrätt till två bottnar. Bred 2/3 av fyllningen på den undre delen och lägg den andra ovanpå. Bred resten av fyllningen ovanpå och längs sidorna på kakan.
7. Dekoration: Riv chokladen på rivjärnets grövre del och ställ in i kylen en stund så att chokladen blir riktigt kall. Täck sedan kakan ovanpå och runtom med chokladrivet.

Inga kommentarer: