· 3 ägg
· 1 ½ dl strösocker
· 1 dl potatismjöl
· 2 msk kakaopulver
· 1 tsk bakpulver
Fyllning 1
· 100 g rumsvarmt smör/margarin
· 1 ½ dl florsocker
· 2 msk arrakessens
· 1 äggula
Fyllning 2
· 2-3 dl vispgrädde
· 2-3 bananer
Ugn 225°
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.
2. Lägg ett bakpapper i en långpanna, 30x40 cm. Bred ut smeten i pannan. Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Låt svalna under bakduk.
3. Fyllning 1: Blanda alla ingredienserna och vispa till en porös kräm. Bred ut krämen på kakan.
4. Fyllning 2: Vispa grädden och bred den ovanpå smörkrämen. Skala bananerna och skiva dem på längden. Lägg bananerna längs med kakans långsida och rulla ihop. Svep in rulltårtan i plastfolie och låt vila kallt 1-2 timmar.
2. Lägg ett bakpapper i en långpanna, 30x40 cm. Bred ut smeten i pannan. Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Låt svalna under bakduk.
3. Fyllning 1: Blanda alla ingredienserna och vispa till en porös kräm. Bred ut krämen på kakan.
4. Fyllning 2: Vispa grädden och bred den ovanpå smörkrämen. Skala bananerna och skiva dem på längden. Lägg bananerna längs med kakans långsida och rulla ihop. Svep in rulltårtan i plastfolie och låt vila kallt 1-2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar