Persikokaka i långpanna

● 8-10 pers.

· 4 ägg
· 3 dl socker
· 3 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 1 burk persikohalvor, 825 g
· 150 g kallt smör
· 1 dl pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och mjöla en form, ca 20x35 cm.
2. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
3. Låt persikorna rinna av, skiva dem och tryck ner dem i smeten. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck smeten med skivorna. Strö på pärlsockret.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
5. Låt kakan kallna. Skär den i bitar och servera med vispad grädde.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska baka den idag och ska även kommentera när vi har smakat på den. Men i alla fall så har jag hittat det här receptet mycket enklare än alla andra persikokakors recepter. Tack! :)

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Ja, denna är verkligen enkel men inte minst god :)