Lundströms pastasås

● 4 port.

· 15 cm purjolök
· 1 rödlök
· 1 knippe färsk dill
· 1 msk margarin
· 1 burk kräftstjärtar i lag, dillkryddade
· 2 dl crème fraiche
· 1 burk krämig färskost med vitlökssmak, 100 g
· Peppar
· Ev. salt
· 4 port. Pasta, t ex. grön tagliatelle

1. Skär purjolöken rakt över i ringar och rödlöken i tunna ”båtar”. Skär dillen grovt. Smält matfettet i en kastrull och låt lök och purjolök mjukna i detta utan att det tar färg.
2. Häll i hälften av kräftlagen (spadet) och låt småputtra. Tillsätt crème fraiche och vitlöksost och rör ihop tills det är varmt. Späd med mera lag om såsen blir för tjock.
3. Lägg i kräftstjärtar och dill. Smaka av med peppar och ev. salt, men var försiktig – kräftlagen är ganska salt i sig.
4. Koka pastan enl. anvisning på förpackningen. Lägg upp pastan på ett stort varmt fat och häll över såsen. Peppra gärna lite extra ovanpå. Garnera med kräftstjärtar.


Inga kommentarer: