Cheesecake med apelsin

● 4 pers ● 20 min + 2 timmar i kylen

· 20 pepparkakor
· 50 g smör/margarin
Fyllning
· 5 gelatinblad
· 200 g philadelphiaost
· 3 dl gräddfil
· 3 dl florsocker
· Rivet skal av 1 stor apelsin
Garnering
· 2 apelsiner
· Citronmeliss
· 3 msk råsocker

1. Kör pepparkakorna i en mixer eller mortel till smulor. Smält matfettet och blanda med smulorna till en smet. Tryck ut smeten i botten på en pajform eller en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen ca en timme.
2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen i en skål.
3. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Häll det smälta gelatinet i fyllningen och häll ner den i pajformen. Ställ i kylen ca 1 ½ timme för att stelna.
4. Ta ut tårtan och garnera med apelsinfiléer och citronmeliss. Strö över lite råsocker så blir tårtan lite krispig. Hyvla gärna lite choklad över tårtan.

Inga kommentarer: