● ca 60 st.
· 100 g smör/margarin
· 1 ½ dl lavendelsocker (beskrivning se nedan)
· 2 tsk vaniljsocker
· 1 dl majs- eller rapsolja
· Finrivet skal av 1 citron
· 1 tsk hjorthornssalt
· 4 ½ dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Rör smör/margarin, lavendelsocker och vaniljsocker vitt och poröst.
3. Tillsätt oljan lite i taget och rör smeten slät mellan varje tillsats.
4. Tillsätt citronskalet och sist hjorthornssaltet som blandats med vetemjölet. Arbeta snabbt samman till en deg.
5. Forma degen till en längd som skärs upp i mindre bitar. Rulla dessa till bollar som läggs på bakpappersklädd plåt.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Gör lavendelsockret så här:
Varva lika delar socker och torkade lavendelblommor i en glasburk. Förslut väl och låt stå i minst några dagar, gärna längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar