Långpannerutor med apelsin och nougat

● 1 kaka, ca 24 bitar

· 150 g smör/margarin
· 2 ägg
· 2 dl socker
· 2 tsk vaniljsocker
· 2 tsk bakpulver
· 4 ½ dl vetemjöl
· Finrivet skal och saft av 2 apelsiner, 1 ½ dl
Garnering
· 200 g mjuk nougat

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter ca 20x30 cm, eller klä en med bakpapper.
2. Smält smöret/margarinet och ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
4. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt finrivet apelsinskal varvat med apelsinsaften. Rör varsamt smeten slät.
5. Vänd sist ner det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.
6. Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
7. Hyvla 150 g av nougaten över den varma nygräddade kakan så att den smälter av värmen. Bre därefter ut den jämnt över ytan. Ställ åt sidan att kallna.
8. Skär upp den kalla kakan i rutor som var och garneras med en hyvlad nougatbit.

Inga kommentarer: