Fruktkompott och vaniljgrädde

● 4 pers ● 30 min + blötläggning

· 250 g torkade blandfrukt
· 1 vaniljstång
· 8 dl vatten
· ¾ dl socker
· Ca 1 msk potatismjöl
Till servering
· 1 dl vispgrädde
· 1 dl crème fraiche
· 1 msk vaniljsocker

1. Lägg frukten i blöt i 4-5 timmar eller över natten.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kornen. Koka upp frukten med vattnet, sockret och vaniljstången. Koka sakta under lock tills frukten är mjuk, ca 10 minuter.
3. Sila och koka upp fruktspadet. Red av det med potatismjölet utrört i lite kallt vatten. Häll lagen över frukten och låt kallna.
4. Vispa grädden med crème fraichen. Smaka av det med vaniljsocker.
5. Servera kompotten med en klick kall grädde.

Inga kommentarer: