Mumsiga pepparkaksrutor

● 15-18 st.

· 150 g smör/margarin
· 150 g mörk choklad
· 3 stora ägg
· 2 dl strösocker
· 2 dl vetemjöl
· ½ tsk bakpulver
· 1 msk vaniljsocker
Glasyr
· 75 g smör/margarin
· 4 msk strösocker
· 2 msk vetemjöl
· 1 msk kakaopulver
· ½ tsk malen ingefära
· ½ tsk malen kanel
· ½ tsk malen kryddnejlika
· 1 ½ dl mjölk
Garnering
· 75 g smält choklad
· Ev. 2 dl vispgrädde
Ugn 175°

1. Klä en långpanna, ca 22x33 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält matfettet, ta kastrullen från plattan och lägg ner hackad choklad. Låt den smälta och svalna.
3. Knäck ner ett ägg i taget, rör ordentligt mellan varje. Rör ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner detta.
4. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills kakan känns torr, använd sticka.
5. Glasyr: Smält matfettet till glasyren. Blanda alla ingredienser och vände ner. Tillsätt mjölk och rör till en slät smet. Koka smeten tills den tjocknar under omrörning.
6. Bred ut glasyren över den kalla kakan och låt den svalna. Dela kakan i rutor.Garnering: Smält chokladen ringla ut till figurer. Låt stelna. Spritsa ev. ut lite vispad grädde på kakorna. Stick i chokladdekorationerna.

Inga kommentarer: