Chokladrulle med citronsmörkräm & marsipan

● 12-14 bitar

Rulltårtsbotten
· 3 ägg
· 1 ½ dl strösocker
· ½ dl potatismjöl
· 1 dl vetemjöl
· ½ dl kakao
· 1 ½ tsk bakpulver
Smörkräm
· 150 g mjukt smör
· ½ citron, skal och saft
· 2 ½ dl florsocker
Garnering
· Ca 300 g gul marsipan
· 75 g smält mörk choklad
· 75 g smält vit choklad
Ugn: 250°

1. Rulltårtsbotten: Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och blanda väl. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
2. Vänd upp bottnen på ett nytt sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort gräddningspapperet. Fukta med lite vatten på papperet om det sitter fast. Låt kakan svalna under långpannan.
3. Smörkräm: Rör smöret till en smidig kräm tillsammans med citronskal och – saft och florsocker. Bred försiktigt ut den på bottnen. Rulla ihop från långsidan.
4. Garnering: Kavla ut marsipanen och rulla in rulltårtan i den. Låt skarven vara i bottnen. Smält chokladsorterna försiktigt var för sig i mikro eller över vattenbad. Spritsa ett mönster av exempelvis videkvistar av den mörka chokladen och videkissar av den vita. Låt stelna.


1 kommentar:

Helena mitt i smeten sa...

Den här rulltårtan ser ju jättegod ut! Den måste jag prova. Fin sida du har förresten.