Ishavspaj med kräftstjärtar

● ca 8 port

Botten
· 200 g kavring
· 50 g smör/margarin
Fyllning
· 5 hårdkokta ägg
· 200 g färskrökt lax
· ½ dl kräftstjärtar
· 1 dl hackad gräslök
· ½ dl finhackad dill
· 2 msk fransk senap
· 2 dl crème fraiche
· Salt, svartpeppar
Garnering
· 4 skivor färskrökt lax
· 60 g ishavsrom
· ½ citron
· 12-15 kräftstjärtar

1. Finfördela brödet i matberedare eller för hand med kniv. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Tryck ut brödblandningen i en pajform med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt formen vila kallt 30 minuter.
2. Skala och finhacka äggen. Använd gärna äggskivare och skiva äggen från två håll då blir bitarna lagom stora. Finhacka laxen och kräftstjärtarna.
3. Blanda ägg, lax, kräftstjärtar, gräslök, dill och senap. Vänd ner crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela fyllningen i pajskalet och släta till ytan.
4. Täck med plastfolie och låt vila kallt minst tre timmar.
5. Lyft pajen ur formen och garnera som på bilden eller som du själv vill.

Inga kommentarer: