Dubbel chokladpaj

● 1 paj, ca 15 bitar

Mördeg
· 125 g smör/margarin
· 2 ½ dl vetemjöl
· 3 msk florsocker
· 1 äggula
Fyllning
· 200 g mörk choklad
· 100 g vit choklad
· 500 g philadelphiaost
· 1 ½ dl crème fraiche
· 1 ½ dl socker
· 1 tsk vaniljsocker
· 3 ägg
· Finrivet skal av 1 apelsin
Garnering
· Kakao
· Färska bär

1. Hacka snabbt samman ingredienserna till degen. Tryck ut den i en bakform med löstagbar botten, ca 26 cm i diam. Och ställ kallt ca en timme. Sätt ugnen på 175°.
2. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
3. Gör fyllningen medan bottnen gräddas. Smält den mörka och den vita chokladen i varsin skål i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn.
4. Rör samman osten, crème fraichen, sockret och vaniljsockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
5. Häll ca en tredjedel av smeten i den vita chokladen, lite i taget. Rör ganska kraftigt i början så att den inte klumpar sig.
6. Rör ner den större mängden ostmassa i den mörka chokladen. Gör som med den vita smeten, rör kraftigt i början. Smaksätt med apelsinskalet.
7. Bre ut den mörka krämen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills krämen börjat stelna på ytan, ca 20 minuter. Ta varsamt ut pajen och bre försiktigt över den vita smeten så att den täcker.
8. Grädda pajen tills fyllningen stannat, ytterligare 25 min. Låt pajen kallna innan du lossnar den från formen. Strö över lite kakao före servering och garnera med färska bär.



1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Jätte god!! Och inte alls så knepig att göra. Smaskens :)