Himmelska choklad- och kaffemuffins

● ca 12 stora

· 75 g smör/margarin
· 3 ägg
· 3 dl strösocker
· 3 ½ dl vetemjöl
· 1 msk vaniljsocker
· 1 dl kakao
· 2 tsk bakpulver
· 1 ½ dl vispgrädde
Fyllning
· 1 pkt chokladfromage (här använde jag Ekströms)
Glasyr
· 30 g rumsvarmt smör/margarin
· 50 g färskost (t ex philadelphiaost)
· 2 ½ dl florsocker
· 1 ½ msk kakao
· 1 ½ msk avkylt bryggt kaffeChokladkaffebönor till garnering


1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ner matfett och grädde. Blanda väl med försiktiga tag.
2. Fördela smeten i formar till ca ¾. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. ta ut och låt svalna.
3. Fyllning: Bered chokladfromagen enligt anvisningen på förpackningen.
4. Glasyr: Rör samman matfett, färskost, florsocker och kakao till en slät kräm. Tillsätt lite kaffe i taget under omrörning tills du har en bredbar konsistens.
5. Skär av ett lock på muffinsen. Spritsa ut fromagen och sätt på locken. Bred ut glasyren på locken och garnera med chokladkaffebönorna.

Inga kommentarer: