Panna cotta och frukt

● 4 pers ● 20 min + 4 timmar i kylen

· 2 gelatinblad
· 3 dl grädde
· 1 dl mjölk
· 1 vaniljstång
· 1 dl råsocker
Servering
· 8 katrinplommon
· 8 soltorkade aprikoser
Sockerlag
· 2 dl vatten
· 1 dl socker

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Häll grädden och mjölken i en kastrull och dela vaniljstången och skrapa ner fröna i blandningen. Lägg även ner bitarna av vaniljstången. Tillsätt sockret. Koka upp och sila ner i en bunke.
3. Krama vattnet ur gelatinbladen. Smält dem försiktigt på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i gräddblandningen. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt ca 4 timmar.Koka katrinplommon och aprikoserna mjuka i sockerlagen, ca 10 minuter. Ställ att svalna och servera till panna cottan

Inga kommentarer: