Chokladmintbakelser med smörkräm

● ca 12 st.

· 2 ägg
· 1 äggula
· 1 ¼ dl strösocker
· 100 g smör/margarin
· 175 g mörk choklad
· 1 dl vetemjöl
· ½ dl potatismjöl
· ½ tsk bakpulver
· ¾ dl after eight-kulor (finns att köpa i ask) alt. 5 hackade after eight-plattor
Smörkräm
· 200 g smör
· 1 ½ dl florsocker
· 2 äggulor
· 2 tsk vaniljsocker
Garnering
· ¾ dl vispgrädde
· 75-100 g smält choklad
Ugn: 200°


1. Vispa ägg, äggula och socker vitt och pösigt. Smält matfettet, lägg ner chokladen i bitar och låt den smälta.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner after eight-kulorna och tillsätt blandningen i äggsmeten.
3. Rör ner den smälta choklad- och matfettsblandningen. Rör om försiktigt men väl så att alla ingredienser blandas. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. låt muffinsen svalna.
4. Smörkräm: Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
5. Skär av lock på muffinsen och spritsa eller klicka ut lite smörkräm på varje. Sätt på locken igen.
6. Garnering: Garnera muffinsen med en klick vispad grädde och gärna liten chokladdekor. Dekoren gör du genom att smälta chokladen och ringla dekorativa mönster på ett bakpapper. Låt stelna i kylen.

Inga kommentarer: