● 4 pers. ● 40 min.
· 1 grillad kyckling
· 2 röda paprikor
· Smör
· 250 g champinjoner
· 1 vitlöksklyfta
· Salt och peppar
· Hackad persilja
Sås
· 1 gul lök
· 2 msk smör
· 2 msk vetemjöl
· 1 dl portvin
· 2 dl vatten
· 1 hönsbuljongtärning
· 1 dl grädde
· Salt och peppar
Servering
· Pilaffris med curry
1. Rensa kycklingen från skinn och ben och skär kycklingköttet i fina bitar.
2. Skölj, halvera, kärna ut och skär paprikorna i strimlor. Fräs strimlorna lätt i lite smör.
3. Skölj och dela champinjonerna i bitar. Fräs svampen i lite smör. Pressa över vitlöken och krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 225°.
4. Såsen: Skala, finhacka och fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg. Rör i mjölet och spä med portvinet, vattnet, buljongtärningen och grädden. Låt såsen koka ett par minuter. Salta och peppra.
5. Lägg kycklingbitarna i en gratängform och fördela paprikan och champinjonerna över. Häll över såsen och sätt in formen i ugnen i 10 minuter.
6. Garnera grytan med hackad persilja och servera gärna pilaffris med curry till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar