Vit chokladmousse under passionstäcke

● 4 pers ● 20 min + tid i kylen

· 100 g vit choklad
· 1 ½ dl vispgrädde
· 2 gelatinblad
· 2 äggulor
· 2 msk socker
· 1 msk rivet apelsinskal
· 2 msk pressad apelsinsaft
Garnering
· 3 passionsfrukter
· Jordgubbar eller andra bär

1. Bryt sönder chokladen och lägg den med ½ dl vispgrädde i en kastrull. Sätt över svag värme och rör tills chokladen har smält. Låt kallna.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
3. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Rör i apelsinskalet. Krama ur gelatinbladen och smält dem med apelsinsaften på svag värme. Vispa ner gelatinet i äggvispet och rör sedan ner chokladblandningen.
4. Vispa den sparade grädden till skum och vänd försiktigt ner i moussen. Fördela i 4 glas och ställ kallt till nästa dag.
5. Gröp ur saft och kärnor ur passionsfrukterna. Fördela över moussen och garnera med jordgubbar.

Inga kommentarer: