● 1 rulle, ca 10 bitar
· 5 äggvitor
· 3 dl socker
· ½ dl marsánpulver för kokning
Fyllning
· 4 dl vispgrädde
· ¾ dl lemon curd
· 5 dl jordgubbar
· 2 passionsfrukter
Garnering
· Florsocker
1. Sätt ugnen på 175°. Ta fram äggvitorna och ställ dem rumsvarmt så att de blir tempererade.
2. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum med absolut rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Spara den sista halvdecilitern socker som blandas med marsánpulvret. Vispa ner blandningen i smeten.
3. Bre ut smeten jämnt till en rektangulär platta, ca 25x35 cm, på bakpappersklädd plåt.
4. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och grädda bottnen i ca 25-30 minuter.
5. Dra av bottnen från bakplåten och låt den kallna under bakduk.
6. Vispa grädden till fyllningen.
7. Vänd den kalla bottnen upp och ner på ett smörpapper och dra av bakpapperet. Bre över lemon curd. Bre därefter över grädden i ett jämnt lager.
8. Skär jordgubbarna i mindre bitar och strö över. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet och droppa jämnt över kakan. Rulla samman från långsidan med hjälp av papperet.
9. Servera rullen dagsfärsk eftersom marängen sedan tappar sin frasighet. Sikta lite florsocker över före servering.
Tips!
Marängrullen går utmärkt att djupfrysa direkt efter att den rullats samman. Ta fram och ställ i kylskåp ca 30 minuter innan den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar