Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär

● 4 pers

· 150 g smör
· ½ dl strösocker
· 2 ½ dl havregryn
· 2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
· 200 g philadelphiaost
· 500 g kesella vanilj (à 250 g)
Garnering
· Ca 2 dl hallon
· Ca 2 dl blåbär
· Ca 2 dl röda vinbär
· Ca 2 dl jordgubbar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills den fått fin färg. Låt den kallna.
3. Rör hastigt samman färskost och kesella till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen. Garnera kakan med bär.


Självklart kan man ta vilka bär man helst tycker om. Bl. a: björnbär, jordgubbar.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Mmmm Mums för cheesecake. Denna är en av mina favvisar. Såå god och snabbt går det att både göra den och äta den :)