Ugnsbakad lax med örtsås

● 4 port

Lägg 4 portionsbitar laxfilé i en ugnssäker form, strö på citronpeppar. Täck med aluminiumfolie, baka fisken mitt i ugnen på 225° tills köttet är ljust och fast, ca 15-20 minuter. Blanda 1 ½ dl valfri fraiche med kryddgrönt (dill, persilja, gräslök). Salta och peppra (gärna med citronpeppar). Servera fisken med sås, kokt potatis och sockerärter eller en grönsallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojoj vad god denna lax är!
Du anar inte hur länge jag letat efter ett recept på ugnsbakad lax (har själv inte så lång erfarenhet av att tillaga fisk, så jag har letat mycket efter det).

Kika gärna i min blogg som handlar om allt och ingenting!

Tack för receptet!!!
/Maria

Anonym sa...

Tack för komplimangen ;) självklart är det ok att du länkar!

Stor kram och mycket nöje med att läsa bloggen!//
Maria