Köttfärswok med banan

● 4 pers ● 30 min

· 2 mindre morötter
· ½ rödlök
· 1 röd paprika
· 1 liten burk ananasringar
· 1 banan
· Olja till stekning
· 300 g oxfärs eller nöt
· 1 msk curry
· 2-3 msk japansk soja
· Salt och peppar
Servering
· Rucolasallad
· Kokt jasminris

1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar och skala och skiva bananen.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs köttfärsen gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.
3. Tillsätt morötterna, löken och paprikan. Låt fräsa med i några minuter. Tillsätt curryn och rör om.
4. Häll på sojan och tillsätt ananasen och bananen. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar.
5. Servera med rucolasallad och jasminris.

Inga kommentarer: