Het chiligryta

● 4 port

· 500 g nötfärs
· 1 stor gul lök, hackad
· Smör, olja till stekning
· 1-2 vitlöksklyftor, pressade
· 1 brk krossade tomater, ca 400 g
· 2 msk tomatpuré
· 1 dl vatten
· 1 köttbuljongstärning
· 1 msk chilipulver
· 2 krm chilipeppar
· Salt, svartpeppar
· 1 röd paprika
· 159 g haricots verts
Servering
· Kokt potatis
· Gräddfil

1. Fräs löken i lite olja i en gryta. Stek köttfärsen i omgångar i en stekpanna i smör och lägg över i grytan.
2. Tillsätt vitlöken, tomaterna, tomatpurén, vattnet, buljongtärningen, kryddorna och salt. Låt koka ca 5 minuter.
3. Kärna ur och skär paprikan i tärningar. Dela bönorna mitt itu. Blanda i grönsakerna och låt det hela puttra några minuter tills de börjar mjukna. Smaka av med mera salt och kryddor.
4. Servera med potatis och en klick gräddfil.


Inga kommentarer: