Söndagsgryta

● 6 pers

· 900 g fläskfilé
· 2 stora el. 4 små starka korvar, typ Kabanosser
· 1 ½ tsk salt
· 2 krm svartpeppar
· 1 tsk mejram
· 1 msk vetemjöl
· 1 brk. Syltlök (195 g )
· 1 brk. Svarta oliver (227 g)
· 1 röd paprika i strimlor
· Ca 1 dl hackad ättiksgurka el. pickles
· 4-5 dl grädde

1. Putsa filén och skär i tjocka skivor som sedan bultas ut lätt med handen.
2. Skär korven i skivor och bryn utan fett i en tjockbottnad gryta. Ta upp korven och lägg åt sidan.
3. Bryn köttet i korvspadet. Strö över salt, peppar och mejram. Dofta över mjölet och rör om.
4. Sätt till syltlöken (spara spadet), oliverna som delats på mitten, hackade gurkan och den urkärnade och strimlade paprikan.
5. Slå över grädden, rör om. Koka upp och lägg i korven, sjud i ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev. ytterligare med lite av syltlöksspadet.
6. Servera med ris eller kokt potatis.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Receptet kommer från mamma. (hon har dock inte komponerat det själv) Mumsig gryta som blir godare dagen efter.