Vita tryfflar

● Ca 35 st.

· 1 vaniljstång
· 1 dl grädde
· 200 g vit choklad
· 2 msk vit rom
· 3 dl kokosflingor + extra till garnering

1. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg även i vaniljstången och ge alltsammans ett uppkok. Dra från värmen och ställ kastrullen åt sidan en stund att svalna.
2. Ta upp vaniljstången och ge grädden ytterligare ett snabbt uppkok. Ta från värmen och tillsätt chokladen bruten i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält.
3. Tillsätt rom och kokosflingor och rör om.
4. Ställ tryffelkrämen kallt att stelna i ett par timmar, eller över natten.
5. Skeda upp små klickar av tryffel och rulla i händerna till bollar. Klibbar smeten kan man ”mjöla” händerna med florsocker.
6. Rulla bollarna i kokosflingor. Förvara svalt i tät förpackning.

Inga kommentarer: