Chokladrutor

● Ca 35 st.

· 4 dl sötmandel
· 100 g rumsvarmt smör/margarin
· 3 dl strösocker
· 3 ägg
· 1 tsk bakpulver
· 150 g kokt, riven potatis
· 80 g smält blockchoklad
Glasyr
· 200 g mascarpone ost
· 2 tsk vaniljsocker
· 1 msk punsch
Garnering
· Riven blockchoklad
· Physalis
Ugn 175°

1. Skålla, skala och mal mandeln.
2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning.
3. Rör mandeln, bakpulvret och potatisen. Vänd sist ner den smälta blockchokladen.
4. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
5. Lossa kakan från pappret och låt den svalna.
6. Glasyr: Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. Låt glasyren stelna något. Skär kakan i bitar.
7. Garnering: Strö över riven blockchoklad. Lägg på physalis eller annan frukt.

1 kommentar:

Anonym sa...

det är den godaste jag någånsin ätit//ERIKA