Glutenfritt rostbröd

● 1 bröd ● 90 min

· 25 g jäst
· 4 dl kallt vatten
· ½ dl rapsolja
· 1 tsk salt
· 1 dl linfrön
· 500 g lågprotein mjölmix (ca 9 dl), Finax

1. Lös jästen i vattnet.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna.
3. Arbeta degen kraftigt i minst 6 minuter, gärna i maskin. Häll degen i en smord 1 ½ liters form och strö lite extra linfrön.
4. Låt brödet jäsa i 35-40 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Eftersom glutenfritt bröd torkar extra fort är det bra att skiva upp det före infrysning. Sedan är det lätt att ta fram lagom mycket varje gång.

Inga kommentarer: