● 2 st. bröd
· 50 g jäst
· 5 dl nyponsoppa
· 125 g kesella
· 1 tsk salt
· 1 ½ dl rostade solrosfrön
· Ca 12 dl vetemjöl
Ugn 200°
Värm nyponsoppan till fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke och häll över nyponsoppan. Rör om tills jästen löst upp sig. Blanda ner kesellan och blanda ner de övriga ingredienserna. Låt jäsa 30 minuter. Dela degen i sex bitar. Gör två stycken flätor. Lägg bröden på en pappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Strö gärna över lite solrosfrön på bröden. Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.
Foto: Bullen Mitt I Ugnen
1 kommentar:
Sååå gott och enkelt bröd! Barnens favorit :)
Skicka en kommentar