En mild liten rätt, inte helt utan krut. Knäckebröd till smakar gott, drycken väljer var och en efter smak!
● 4 port
· 2 burkar matjessill = 250 g sill
· 8 kokta kalla skalade potatisar
· 1 syrligt äpple
· 10 cm purjolök
· ½ burk, ca 30 g, röd stenbitsrom
· 3-4 dl gräddfil
· 1 dl klippt gräslök
· 4 hårdkokta ägg
· 7-8 rädisor
· Grönsallad och dillkvistar
1. Låt sillbitarna rinna av. Tärna dem fint.
2. Tärna potatisarna och det oskalade äpplet.
3. Strimla purjon mycket fint.
4. Blanda allt med gräddfilen.
5. Rör försiktigt i stenbitsromen och cirka hälften av gräslöken.
6. Häll upp på äggklyftor och skivade rädisor.
7. Stick i salladsblad och dillkvistar. Strö på resterande gräslök.
8. Servera röran kyld med krispigt knäckebröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar