Kassler creole

● 4 port ● 6,5 points/port

· 400 g kassler
· 1 purjolök
· 2 paprikor i olika färger
· 8 ananasringar
· 1 tsk olja
· 1 tsk curry
· 1 msk soja
· Salt och peppar
Sås
· 2 dl fraiche (max 8 %)
· 1 dl chilisås
· 1 krm cayennepeppar eller 2 tsk tabasco

1. Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs snabbt i olja, curry och soja i en stekpanna.
2. Lägg grönsaksblandningen i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i skivor och lägg ovanpå.
3. Blanda fraiche med chilisås och cayennepeppar och bred över kasslern och gratinera i ugnen på 200° i 20-25 minuter tills den fått fin färg.
4. Servera med ris och grön sallad.


Receptet är hämtat ur: Viktväktarnas andra familjekokbok

Inga kommentarer: