● 4 port
· 4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
· 2 dl krämig kokosmjölk
· 1-2 dl vispgrädde
· 4 msk jordnötssmör
· 1 tsk sambal oelek
· Saften av ½ lime
· 1 tsk salt
· Smör till stekning
1. Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt. Låt dem bli genomstekta.
2. Låt vila i en form eller tallrik bredvid. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölk och tillsätt sambal oelek, lime saft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i 5 minuter utan lock.
3. Tillsätt jordnötssmör och vispgrädde och sjud tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
4. Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.
Receptet hittat från LCHF-kokbok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar