Lax med champinjoner och dill

● 4 pers ● 25 min

· 1 bit lax, 150 g
· Olja till stekning
· Ca 75 g färska champinjoner
· ¼ gul lök
· ½ dl vitt vin
· 2 dl grädde
· ½ tsk fransk ljus senap
· Ca ½ dl finhackad dill
· Salt och peppar
Servering
· Kokt potatis
· Sallad



1. Krydda och stek laxen tills den får fin färg på bägge sidor. (Laxen blir bäst om den har rumstemperatur när den steks, så låt den ligga framme någon timme innan den tillagas.) Stek i en panna.
2. Ta upp laxen och lägg ner skivade champinjoner och skivad lök i pannan. Låt fräsa någon minut och häll sedan på vin, grädde och senap. Tillsätt dillen och låt såsen koka upp. Lägg i laxen och låt den koka med i ca 2-3 minuter. Smaka av såsen. Servera med kokt potatis och en enkel sallad.

Inga kommentarer: