Tomat- och örtbaguetter

● 3 baguetter ● 25 min + ca 3 tim jäsning och gräddning

· 25 g jäst
· 5 dl kallt vatten
· 2 tsk salt
· 3 msk olivolja
· 1 dl vetekli
· 12 dl vetemjöl special
Fyllning
· 2 dl riven mozzarella
· 1 ½ dl strimlade soltorkade tomater
· 1 dl hackade blandade färska örter, t ex: persilja, basilika, timjan och oregano

1. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen.
2. Arbeta degen för hand i 10 minuter eller i maskin i 7-10 minuter. Låt jäsa övertäckt i 2-3 timmar.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, ca 40x55 cm. fördela osten, tomatstrimlorna och örterna över ytan.
4. Dela degen i tre delar på längden. Rulla ihop från kortsidan och vrid sedan varje baguette. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
5. Sätt ugnen på 250°. Låt brödet jäsa tills ugnen är varm.
6. Pensla bröden med kallt vatten och baka dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
7. Njut bröden till soppan, buffén eller som dem är.

Inga kommentarer: