● 4 port
· 400 g grytbitar av lamm
· 2 paprikor
· 100 g färska champinjoner
· ¾ - 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 1-2 tsk paprikapulver
· 1 ½ msk vetemjöl
· 2 ½ dl vatten
· 1 köttbuljongtärning
· Ca 1 ½ dl vispgrädde eller crème fraiche
Ugn 200°
1. Sätt på ugnen. Skär grytbitarna i mindre bitar eller strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj ev. svampen och skiva den. Lägg kött, paprika och svamp i en ugnssäker form. Blanda salt, peppar, paprikapulver och mjöl. Strö det över det skurna i formen och rör om.
2. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen i formen.
3. Sätt in den i mitten av ugnen och låt den stå tills köttet är mört, ca 45 minuter. Blanda i grädden eller crème fraiche och smaka av. Servera med kokt ris eller potatis.
Recept och bild hämtat från: Vår kokbok
1 kommentar:
Hur enkelt som helst. Allt sköter sig självt i ugnen. Koka riset under tiden så blir allt färdigt nästan samtidigt. Och gott var det också!
Skicka en kommentar