Tekakor

● 12 -16 st

· 50 g smör/margarin
· 5 dl mjölk
· 50 g jäst
· 1 tsk salt
· 1 msk socker
· 12-13 dl vetemjöl (ca 750 g) eller Vetemjöl Special
Ugn 225°

1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter.
2. Rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 6-8 bitar och forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med gaffel eller brödnagg. Jäs dem under bakduk ca 30 minuter.
3. Grädda tekakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Tag ut dem och låt svalna under bakduk.


Foto: Bullen Mitt I Ugnen

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Ett gott och enkelt bröd att baka. Något som barnen gillade. Dela dem på mitten (längden) och lägg på ditt favorit pålägg. Gott till frukost eller mellis.