Brownietårta med chokladtryffel

● 12-14 bitar

· 200 g mörk choklad
· 175 g smör
· 4 ägg
· 3 dl strösocker
· 2 dl vetemjöl
· 1 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
Chokladtryffel
· 1 ½ dl vispgrädde
· 200 g mjölkchoklad
Dekoration
· 30-50 g vit choklad
Ugn 200°

1. Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker.
2. Tillsätt mjöl väl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret och chokladen.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form, ca 22x22 cm med löstagbar botten (eller en rund).
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Chokladtryffel: Låt grädden koka upp. Hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens. Bred tryffelkrämen över kakan. Låt den stelna.
6. Dekoration: Smält den vita chokladen och ringla den över.

Inga kommentarer: