Chokladrulle med Daim

● Ca 20 skivor

· 3 ägg
· 1 ½ dl strösocker
· 1 tsk bakpulver
· 1 msk kakao
· ¾ dl potatismjöl
Fyllning
· 150 g rumsvarmt smör
· 2 dl florsocker
· 2 tsk vaniljsocker
· 1 äggula
· 1 dubbeldaim

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i smeten.
3. Bre ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
4. Rör eller mixa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till fyllningen. Bre ut krämen över kakan. Hacka daimen och strö ovanpå. Rulla ihop rulltårtan.
5. Kyl kakan i minst 1 timme innan du skär upp och serverar.

Inga kommentarer: