Key Lime Pie

En syrlig paj med limesmak gör du med fördel kvällen innan den ska ätas. Toppa med en klick grädde vid servering.

● 8 bitar ● 40 min + tid att kallna

· 10 digestivekex
· 2 msk socker
· 75 g smält smör
Fyllning
· 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
· 4 äggulor
· 1 dl pressad limesaft
· Rivet skal av 1 lime
Servering
· Vispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen till fina smulor i matberedare. Blanda med socker och smält smör. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, 23 cm i diameter.
2. Grädda psjskalet i 10 minuter. Låt kallna.
3. Vispa samman kondenserad mjölk och äggulor. Tillsätt limesaft och rivet limeskal och häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i 15 minuter.Låt pajen kallna i formen. Ställ i kylen ett par timmar, gärna till nästa dag. Servera med grädde.

Inga kommentarer: