Smörgåsbakelse

● 4 st

· 12 skivor formfranska
· Bordsmargarin el. rumsvarmt smör
Fyllning
· ½ dl vispgrädde
· 100 g strimlat rökt kalkonkött
· 2 ½ dl kesella
· 1 ask finklippt krasse
· ½ dl finhackad syltlök
· 10 cm strimlad purjolök
Toppkräm
· 2 ½ dl kesella
· 1 finhackad röd paprika
· 2 msk finhackad persilja
Garnering
· Salladsblad
· 4 skivor rökt kalkon
· ½ dl vispgrädde
· Halva limeskivor
· Slätbladig persilja

1. Kantskär brödskivorna. Bred på matfett och fördela bröden i 4 högar.
2. Fyllning: Vispa grädden. Blanda med övriga ingredienser till fyllningen.
3. Fördela hälften av fyllningen på 4 brödskivor och täck med 4 nya brödskivor. Bred över resterande fyllning och lägg på de sista brödskivorna.
4. Toppkräm: Blanda ingredienserna. Bred krämen på och runtom varje bakelse.
5. Garnering: Tryck fast salladsbladen runtom kanterna. Snurra ihop kalkonskivorna till rosor och garnera med dem. Vispa gräden och spritsa ut en liten gräddros på varje smörgås. Stick i halva limeskivor och några kvistar persilja.

Inga kommentarer: