Kräfttoppad skaldjurscheesecake

Den här goda cheesecaken kan göras 3-4 dagar före servering, tänk bara på att förvara den kallt. Dekorera vid servering.


● 12 pers ● ca 30 min + ca 3 tim i kylen

Botten
· 300 g kavring
· 100 g smör
Fyllning
· 200 g skalade räkor
· 150 g kräftstjärtar
· 400 g philadelphiaost
· 2 dl crème fraiche
· 3 msk riven pepparrot eller 4 ½ msk pepparrotsvisp
· Rivet skal från 2 limer
· 5 msk hackad dill
· 1 dl finhackad rödlök
· 4 gelatinblad
· ½ krm cayennepeppar
· Salt och peppar
Garnering
· 200 g röd stenbitsrom
· 100 g kräftstjärtar
· 100 g skalade räkor
· Sallad
· 1 lime i skivor
· 3 kvistar dill


1. Smula kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut i form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 15 minuter.
2. Hacka räkor och kräftor, blanda med philadelphiaost, crème fraiche, pepparrot, limeskal, dill och rödlök.
3. Blötlägg gelatinbladen i några minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull. Rör ner i räkblandningen. Smaka av med kryddorna och bre fyllningen över kavringbotten.
4. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen 2-3 timmar.
5. Bre ut ett tunt lager stenbitsrom över cheesecaken, dekorera med kräftstjärtar, räkor, sallad, limeskivor och dill.

Inga kommentarer: