Mörk chokladrulltårta med mockamousse

● Ca 20 bitar

· 3 ägg
· 1 ½ dl strösocker
· 1 tsk bakpulver
· 3 msk kakao
· ¾ dl potatismjöl
· 1 nypa salt
· 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
· 1 tsk gelatinpulver
· 1 msk kallt vatten
· ½ dl nybryggt hett kaffe
· 2 dl vispgrädde
· 1 msk strösocker
Servering
· Kakao
· Färska bär, t ex björnbär

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, kakao, potatismjöl, salt och vaniljsocker och rör ner i smeten.
3. Bre ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
4. Låt gelatinpulvret svälla i det kalla vattnet i 5 minuter. Blanda sedan pulvret med kaffet. Rör om så att gelatinet löser sig. Låt svalna.
5. Vispa grädden med sockret och rör ner gelatinkaffet. Låt moussen stå svalt och tjockna, ca 15 minuter.
6. Bre moussen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt kakan ligga med skarven neråt. Rulla in kakan i bakpapperet. Kyl i ytterligare 1 timme. Förvara den i kylen fram tills det är dags att servera.
7. Pudra rulltårtan med kakao och servera gärna med färska bär, till exempel björnbär.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Oj, vilka härliga recept det fanns hos dig! Har bara kollat en bråkdel av alla. Här kan man verkligen få inspiration.
Ha det bra!
Ingrid