Citronkräm med pepparkakstopp

● 4 port.

· 1 dl pressad citron
· 2 ägg
· 4 äggulor
· 1 ½ dl florsocker
· 100 g vit choklad
· 75 g smör
· 6 pepparkakor
· Citronmeliss el. mynta
· 2 citronskivor

1. Värm citronsaften i en kastrull. Vispa ägg och äggulor med florsocker och rör ner i den varma citronsaften. Värm blandningen under vispning tills den tjocknar.
2. Riv chokladen grovt på rivjärn eller hacka den i bitar. Rör ner den i den varma citronkrämen. Skär smöret i tärningar och rör i så det smälter. Fördela blandningen i fyra glas.
3. Ställ glasen kallt minst 1 timme. Krossa pepparkakorna och strö över strax före serveringen. Dekorera med citronmeliss eller mynta och en halv citronskiva per glas.

Inga kommentarer: