● ca 14 st.
· 100 g smör/margarin
· 50 g jordnötssmör
· 2 dl råsocker
· 3 ägg
· 1 dl kakaopulver
· 1 tsk bakpulver
· 1 tsk bikarbonat
· 4 dl vetemjöl
· ½ dl mjölk
Garnering
· 50 g mörk choklad
· 100 g jordnötssmör
· Salta jordnötter
Dessutom behövs
· Mellanstora bakformar
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör fettet, jordnötssmöret och råsockret ljust och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i taget och rör mellan varje ägg.
3. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med mjölken. Rör smeten slät.
4. Skeda upp smeten i muffinsformarna så att de fylls till ¾.
5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6. Garnering: Smält den mörka chokladen i en mikrovågsugn eller i vattenbad. Rör därefter ner chokladen i jordnötssmöret.
7. Bre glasyren över de kalla muffinsen och strö över salta, grovhackade jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar