Bullbröd i långpanna

● 1 brytbröd med 20 bullar

· 50 g jäst
· 50 g smör/margarin
· 5 dl valfri mjölk
· 2 msk strösocker
· 2 tsk salt
· Ca 14 dl vetemjöl
Fyllning
· 100 g smör/margarin
· 2 dl finhackad rucolasallad
· 2 pressade vitlöksklyftor
· 150 g fetaost
Pensling
· 1 ägg
Garnering
· ½ dl pumpakärnor
· ½ dl solrosfrön
· ½ msk flingsalt
Ugn 225°

1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och blanda med mjölken, värm till 37°. Häll degspadet i degbunken och rör ut jästen. Tillsätt socker och salt. Arbeta in i mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
2. Fyllning: Blanda smör, rucola och vitlök till en bredbar smet.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut vardera biten till en rektangel med måtten 30x30 cm. Bred fyllningen och smula över fetaosten. Rulla ihop från långsidan till en rulle och skär i 2-3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i en långpanna med måtten ca 24x30 cm. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
4. Pensling & garnering: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över garneringen. Grädda strax nedanför mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Gott bröd till buffén eller till soppan!

Inga kommentarer: